Young_family_playing_on_the_couch

Säästösi kertyvät helposti

Säännöllinen rahastosäästäminen on fiksu ja joustava tapa kartuttaa säästöjä omaan elämäntilanteeseen sopivassa tahdissa.

Voit kokeilla vain kuukausisäästämistä tai aloittaa suuremmalla summalla ja täydentää säästöjäsi matkan varrella. Alkuun pääset jo muutamalla kympillä kuukaudessa ja säästää voit vaikka joka toinen tai kolmas kuukausi. Mikä parasta, korkoa kasvavat sekä säästämäsi summa että sille kertynyt korko.

Jos aloittaisit rahastosäästämisen jo tänään, kuinka paljon voisit säästää seuraavan vuoden tai vaikka viiden aikana? Entä kuinka paljon korkoa korolle säästösi voisivat tuottaa?

Kokeile eri vaihtoehtoja laskurilla!

Suunnittele säästösi

euroa
vuotta
%
*Tarvitsetko apua tuottoprosentin valitsemisessa? Ei hätää, katso vinkkejä alta.
euroa

Kuinka paljon rahasto voisi tuottaa?

Rahastojen tuotot vaihtelevat sijoituskohteena olevien arvopapereiden kehityksen mukaan. Osakerahasto sijoittaa osakkeisiin, korkorahasto raha- ja joukkolainamarkkinoille, ja yhdistelmärahastossa on sekä korko- että osakesijoituksia. Yleisesti voidaan sanoa, että arvonvaihtelu eli riski ja sen mukanaan tuoma tuotto ovat vähäisimmät korkorahastoissa ja suurimmat osakerahastoissa. Rahastoissa sijoitukset hajautetaan aina useisiin kohteisiin, minkä vuoksi arvonvaihtelu on pienempää kuin vaikkapa yksittäisessä osakesijoituksessa. 

Rahaston tuottoon vaikuttaa myös sen hoidosta maksettavan hallinnointipalkkion suuruus. Hallinnointikulut vähennetään suoraan rahasto-osuuden arvosta, ja esitämme rahasto-osuuksiemme arvot ja tuotot aina hallinnointikulujen jälkeen.

Voit säästää rahastoon, vaikka haluaisit varojesi olevan helposti käytettävissä, sillä rahastoja voit merkitä ja lunastaa joustavasti eikä sijoitustasi ole sidottu tiettyyn määräaikaan. 

Tutustu tuottoihin Rahastot Nytissä

Löydät kaikkien Nordean rahastojen tuotot ja kulut Rahastot Nyt -palvelusta. Palvelussa voit myös seurata rahastosi kehitystä tai hankkia lisätietoa sen vastuullisuudesta.

Lue artikkeli

Onko sinullakin rahastosäästösopimus?

Lue artikkeli
Aloita jo tänään!

Kiinnostuitko rahastosäästämisestä?

Jos haluat lisätietoa rahastosäästämisestä tai apua sopivan rahaston valintaan, ota yhteyttä Nordean asiakaspalveluun 0200 3000 (pvm/mpm). 

Nordean asiakkaana voit myös solmia rahastosäästösopimuksen suoraan verkkopankissasi.

 

money