Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet .

Loading

0:00/0:00

Palmuöljyteollisuuden seuraukset – Indonesian metsät voivat hävitä 60 vuodessa

Palmuöljyä on yli puolessa kaikista ostamistamme ja käyttämistämme tuotteista aina shampoosta kekseihin ja jäätelöön. Samaan aikaan Indonesiassa kaadetaan joka toinen minuutti jalkapallokentän verran metsää. Siitä seuraa pitkällä aikavälillä ympäristökatastrofi.

Aktiivinen omistajuus

Katso minidokumentti kenttäkäynnistä Indonesiassa.

Palmuöljyteollisuus on kimuranttia. Se tuo vaurautta paikallisille yhteisöille, mutta valtavien puumäärien kaataminen aiheuttaa suuria ongelmia ympäristölle ja alkuperäisväestölle.

Indonesiassa on tällä hetkellä jäljellä 45 miljoonaa hehtaaria sademetsää. Se voi hävitä vain 60 vuodessa. On kuitenkin vaikea löytää tasapaino metsien säilyttämisen ja yhteisöjen kehittymisen välillä, kun väestö lisääntyy. Felix Nilsson työskentelee neuvojana Nordean vastuullisesta sijoittamisesta vastaavassa tiimissä. Hän kävi Indonesiassa tapaamassa paikallisten etujärjestöjen sekä palmuöljyä maailman suurimmille ruoan tuottajille toimittavien yritysten edustajia.

- Meille sijoittajille on suuri riski, jos yritysten toiminta ei ole ympäristöä säästävää. Monet sijoituskohteisiimme kuuluvat yritykset tuottavat ruokaa. Niiden on suosittava kestävää kehitystä koko tuotantoketjussaan, Felix Nilsson sanoo.

 

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?