flaggor
Kirjoittanut:
Nordea Funds

Nordea-rahasto palkittiin parhaana pohjoismaisena osakerahastona

Pohjoismaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin sijoittava Nordea Nordic Small Cap on saanut jälleen tunnustusta luokkansa aatelina, kun sijoitustutkimusyhtiö Morningstar valitsi sen parhaaksi Pohjoismaihin sijoittavaksi osakerahastoksi.

Aktiivinen omistajuus
Skandinavia
Mats and Björn
Rahaston salkunhoitajat Mats Andersson ja Björn Henriksson (Arkistokuva)

Jokavuotisessa Morningstar Awards -tapahtumassa palkitaan markkinoiden parhaat rahastot. Nordea on perinteisesti pärjännyt kovatasoisessa kilpailussa hyvin, eikä tämä vuosi ollut poikkeus. Arvostetun palkinnon sai jälleen Nordea Nordic Small Cap, joka valittiin parhaaksi pohjoismaiseksi rahastoksi.

Rahaston menestyksen taustalla on selkeä strategia. Rahasto etsii yrityksiä, joilla on asiansa osaava johto ja joiden omistusrakenne on vakaa. Lisäksi salkunhoitajat tekevät sijoituksia pitkää aikaväliä silmällä pitäen.

– Osa erittäin hyvin tuottaneista yhtiöistä on ollut salkussamme reilusti yli 10 vuotta, salkunhoitaja Mats Andersson korostaa. Andersson vastaa rahaston hoidosta yhdessä Björn Henrikssonin kanssa.

Tällä videolla Mats Andersson kertoo tarkemmin, miten rahastoa hoidetaan.

Viiden Morningstar-tähden rahasto Nordic Small Cap on tuottanut erinomaisesti jo usean vuoden ajan.  Siksi kysyntä rahastoa kohtaan on ollut suurta ja se on kerännyt paljon sijoitusvarallisuutta. Jotta rahasto pystyy tästä huolimatta noudattamaan sijoituspolitiikkaansa täysimääräisesti myös jatkossa, on se toistaiseksi suljettu uusilta sijoittajilta. Rahastoon jo aiemmin sijoittaneet voivat kuitenkin edelleen ostaa rahastoa.

Morningstar Awards 2021

Nordea Nordic Small Cap

Rahasto sijoittaa pääasiassa pieniin ja keskisuuriin pohjoismaisiin yrityksiin. Osakkeet valitaan erittäin huolellisesti, ja yritysten tapaamiset ovat tärkeä osa salkunhoitotiimin analyysiä. Osakevalinta pohjautuu perustavanlaatuiseen analyysiin eikä sillä pyritä saamaan tiettyä koostumusta eri toimialojen tai maiden välillä. Salkunhoitaja etsii yrityksiä, joilla on selkeä liiketoimintamalli, hyvä taloustilanne sekä osaava johto ja omistajat.

Rahastoon voi tutustua tarkemmin Rahastot Nyt -palvelussa. Rahastoa hallinnoi Nordea Funds Oy.

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?