Nordea Disruption Fund
Kirjoittanut:
Peter Lundstedt

Nordea Global Disruption sijoittaa uraauurtaviin ratkaisuihin

Nordea Global Disruption -rahaston salkunhoitajat etsivät innovatiivisia yhtiöitä, jotka luovat uusia tuotteita sekä ratkaisuja ja haastavat alojensa vakiintuneet toimijat.

Osakemarkkinat
Globaali
Säästäminen

Ihmiset, vastuullisuus ja teknologia

Rahaston sijoituskohteet jaetaan kolmeen ryhmään: ihmiset, vastuullisuus ja teknologia.

Saksalainen ruoan kotiinkuljetuspalveluja tarjoava Delivery Hero on yksi ensimmäiseen ryhmään kuuluvista yhtiöistä. Delivery Hero, joka myös omistaa Foodoran, on kasvanut vahvaksi toimijaksi ruoankuljetuksessa pitkälti kaupungistumisen ansiosta. Lisäksi monet haluavat nykyään tilata helposti ruokaa verkosta.

Vastuullisuus-ryhmään kuuluu muun muassa Hexcel, joka on maailman johtava hiilikuidun valmistaja. Yhtiöstä on tullut suuri kansainvälisen lentokoneteollisuuden tavarantoimittaja, koska uusissa lentokoneissa käytetään yhä enemmän juuri hiilikuitua. Se on kevyempää ja vahvempaa kuin esimerkiksi teräs ja alumiini. Tämän ansiosta uudet lentokoneet ovat entistä polttoainetehokkaampia ja niiden hiilidioksidipäästöt vähäisemmät.

Teknologia-ryhmään kuuluva PayPal on digitaalisia maksupalveluja tarjoava yhtiö, jonka monet tuntevat sen kaikkialla maailmassa toimivasta maksujenvälitysjärjestelmästä. Yhtiö on erittäin suuri toimija markkinoillaan, ja se on hyötynyt verkkokaupan voimakkaasta kasvusta.

Sektorien rajat ylittäviä sijoituksia

Monet markkinoilla toimivista innovaatioihin keskittyvistä rahastoista sijoittavat vain teknologiasektorille. Nordea Global Disruption -rahasto sijoittaa kuitenkin useille eri sektoreille, koska muutkin kuin teknologiayhtiöt voivat olla edelläkävijöitä.

Nordea 1 – Global Disruption Fund BP-EUR

ISIN: LU1940855080
Rekisteröintimaa: Luxemburg
Rahastokategoria: Osakerahasto
Perusvaluutta: USD
Vertailuindeksi: Rahastolla ei ole vertailuindeksiä
Rahastoyhtiö: Nordea Investment Funds S.A.
Salkunhoitaja: Henning Padberg ja Sunil George
Riskiluokka: 6 (asteikolla 1–7)

Nordea 1 – Global Disruption Fund -rahastoa hallinnoi Nordea Investment Funds S.A., joka on Luxemburgiin rekisteröity rahastoyhtiö.

 

 

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?