Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet .

Loading

0:00/0:00

Kirjoittanut:
Outi Rönnqvist

Miksi sijoittaa Tähtirahastoon?

Tähtirahastojen sijoituksissa kestävämpi kehitys yhdistyy hyvään tuottotavoitteeseen. On monta hyvää syytä sijoittaa Tähtirahastoihin. Onko joku niistä tärkeä myös sinulle?

Tähtirahastoissa vastuullisuus on olennainen osa sijoitusideaa

Tähtirahastot sijoittavat vain yhtiöihin, jotka suhtautuvat ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon liittyviin ESG-asioihin vastuullisesti ja ovat valmiita kehittämään niitä edelleen. Valikoima koostuu 12 rahastosta, joista kahdeksan on osake- ja neljä korkorahastoa. Kunkin rahaston salkunhoitaja tekee tiivistä yhteistyötä rahastolle valitun vastuullisen sijoittamisen analyytikon kanssa. Analyytikon tehtävänä on huolehtia mahdollisten sijoituskohteiden sekä rahastoon valittujen yhtiöiden vastuullisuusarvioinneista.

Vastuullisuusarvioinneissa tarkastellaan kunkin yhtiön tapaan hoitaa ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintotapaan liittyviä asioita liiketoiminnassaan. Arvioinnin lisäksi salkunhoito ja vastuullisuusammattilaiset käyvät Tähtirahastoihin valittujen yhtiöiden kanssa vuoropuhelua ja pyrkivät yhteistyössä kehittämään yhtiötä myös vastuullisuusnäkökulmasta. Talousjulkaisu CFI on useana vuonna palkinnut Tähtirahastojen  vastuullisen sijoittamisen prosessin Euroopan parhaana.

Haluatko tietää lisää?

Lue artikkeleitamme Tähtirahastoista sekä niissä tehdystä yrityskohtaisesta vaikuttamisyhteistyöstä

Tutustu helposti suosituimpiin Tähtirahastoihin 

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?