Nordean rahastoille
Kirjoittanut:
Jan Telford

Nordea valloitti kärkisijoja kovassa sarjassa

Tämä vuosi oli jälleen Nordean rahastoille menestyksekäs arvostettujen Lipper-palkintojen osalta. Useat eri kategorioiden rahastot keräsivät huomionosoituksia luokkiensa parhaina. Nordea Fundsin toimitusjohtaja Henrika Vikman näkee palkinnot osoituksena, että Nordea on oikealla tiellä.

Aktiivinen salkunhoito
Vastuullinen sijoittaminen
Pohjoismaat
Henrika Vikman
Henrika Vikman
Toimitusjohtaja, Nordea Funds

Markkinadataa ja taloudellista informaatiota tuottava Refinitiv jakaa vuosittain Lipper-palkintoja hyvin menestyneille rahastoille. Refinitivin omistaa maailmanlaajuinen tietotoimisto Thomson Reuters. Pohjoismaissa yhteensä 9 Nordean rahastoa palkittiin luokkiensa parhaana 3, 5 tai 10 vuoden riskikorjatun tuoton perusteella. Kaikkiaan palkintoja kertyi Nordealle 12.

Suomessa myytävistä rahastoista kuusi pokkasi arvostetun Lipperin. Nordean yhdistelmärahastoista Säästö 25 ja Säästö 50 palkittiin omien sarjojensa parhaina 10 vuoden tuoton perusteella. 5 vuoden aikajänteellä parasta riskikorjattua tuottoa on tarjonnut luokassaan myös Nordea Euroopan Pienet Yhtiöt. Menestystä tuli niin ikään korkorahastojen puolella. Nordea Euro Yrityslaina Plus sekä Nordea Valtionlaina AAA saivat ykköspalkinnot 3 vuoden tuottohistoriansa ansiosta. Saman ajanjakson perusteella palkittiin lisäksi vakaata tuottoa kaikissa markkinaolosuhteissa tavoitteleva Nordea 1 - Alpha 10 MA.

– Olemme palkinnosta todella iloisia. Arvostettu tunnustus on hyvä osoitus, että olemme onnistuneet tuottamaan vastuullisesti selkeää lisäarvoa asiakkaillemme, Henrika Vikman korostaa.

Kotikenttäetu näkyy

Pohjoismaissa käydään tiukkaa kilpailua varainhoitajien välillä ja pystyäkseen tarjoamaan parhaita rahastoja useissa luokissa tarvitaan hurja määrä työtä, tutkimusta sekä tuotekehitystä. Nordean kantavana ajatuksena on tuntea omat kotimarkkinat läpikotaisin ja hyödyntää täältä hankittua osaamista kautta maailman.

– Erityisen vahvoilla olemme juuri Pohjoismaiden markkinoilla. Olemme aidosti pohjoismainen pankki, jolle niin Suomi, Ruotsi, Norja kuin Tanska ovat kotimarkkinoita, Vikman painottaa.

On myös löydettävä tekijät, jotka pystyvät vastaamaan niihin haasteisiin, joita asiakkaiden varojen menestyksekäs hoitaminen edellyttää.

– Meillä on töissä erittäin osaavia ihmisiä lukuisista eri taustoista. Kun he työskentelevät yhteisen tavoitteen eteen, niin tulokset ovat erinomaisia, Vikman kehuu.

Jatkuvaa työtä vastuullisuuden eteen

Nordea on ollut varainhoitajien kärkijoukoissa edistämässä kestävää kehitystä sijoitusmaailmassa. YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet se allekirjoitti heti vuonna 2007.

Vastuullinen sijoittaminen on tehokas tapa hidastaa ilmastonmuutosta ja sopeutua sen tuomiin ongelmiin. Mutta yhtä lailla se on erinomainen keino tavoitella riskikorjattua tuottoa, koska kestävästi toimiviin yrityksiin kohdistuu muita vähemmän riskejä.

Reippaan vuosikymmenen aikana vastuullisesta sijoittamisesta on kehittynyt megatrendi, jossa lukuisat muutkin varainhoitajat haluavat olla mukana.

– Haluamme jatkossa terävöittää entistä enemmän työtämme vastuullisen sijoittamisen saralla. Sen merkitys kasvaa varmasti samalla, kun yhä useammat asiakkaamme kohdentavat säästönsä yrityksiin, jotka ottavat liiketoiminnassaan huomioon ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintotapaan liittyvät kysymykset, Henrika Vikman toteaa.

Palkitut Nordean rahastot

Nordea Säästö 25 ja Nordea Säästö 50 ovat sekä korko- että osakemarkkinoille sijoittavia yhdistelmärahastoja.

Nordea Euroopan Pienet Yhtiöt sijoittaa pienten ja keskisuurten eurooppalaisten yritysten osakkeisiin, joilla on ollut historiassa vakaampi tuotto- ja kurssikehitys kuin markkinoilla keskimäärin.

Nordea Euro Yrityslaina Plus sijoittaa sellaisten eurooppalaisten yritysten lainoihin, joille hyväksytyt luottoluokittajat ovat antaneet Matalan luokituksen.

Nordea Valtionlaina AAA sijoittaa pääasiassa korkeimman mahdollisimman luottoluokituksen saaneiden valtioiden joukkolainoihin.

Nordea 1 - Alpha 10 MA sijoittaa globaalisti eri omaisuuslajeihin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä ja käyttää sekä suoria sijoituksia että johdannaisia.

Nordea 1 - Alpha 10 MA -rahastoa hallinnoi Nordea Investment Funds S.A., joka on Luxemburgiin rekisteröity rahastoyhtiö. Muita rahastoja hallinnoi Nordea Funds Oy, joka on Suomeen rekisteröity rahastoyhtiö.

Lue lisää Rahastot Nyt -palvelusta.

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?