win
Kirjoittanut:
Jan Telford

Nordean asiantuntijoille tunnustusta hyvästä kehityksestä

Nordean rahastot ovat jälleen saaneet kansainvälisesti arvostettuja Lipper-palkintoja. Tänä vuonna Nordea Funds palkittiin myös parhaana pohjoismaisena yhdistelmärahastotalona.

Aktiivinen omistajuus
Skandinavia
Henrika Vikman
Henrika Vikman
Toimitusjohtaja, Nordea Funds

Markkinadataa ja taloudellista informaatiota tuottava Refinitiv jakaa vuosittain Lipper-palkintoja hyvin menestyneille rahastoille. Refinitivin omistaa maailmanlaajuinen tietotoimisto Thomson Reuters. Lippereitä jaetaan parhaan kehityksen perusteella sekä yksittäisille rahastoille että niitä hallinnoiville rahastotaloille.

Tämän vuoden palkinnoista Nordea Fundsin toimitusjohtaja Henrika Vikman haluaa mainita erityisesti yhden. "Erityisen iloinen ja ylpeä olen Best Nordic fund house -palkinnosta, jonka saimme eri omaisuuslajeja yhdistävässä Mixed Asset -sarjassa. Mielestäni tämä on paras osoitus siitä, että yhdistelmärahastojamme hoitavat tiimit ovat onnistuneet loistavasti työssään", Henrika Vikman toteaa.

"On mahtavaa nähdä, että viime vuonna aloittanut vastuullisten yhdistelmärahastojemme perhe, jossa hyödynnämme asiantuntijoidemme vankkaa osaamista sekä vastuullisen sijoittamisen että eri omaisuuslajien yhdistämisen osalta, saa ulkopuolistakin tunnustusta. Palkinto kuvastaa, että sijoitusprosessillamme on hyvät edellytykset tuoda asiakkaillemme lisäarvoa niin hyvinä kuin huonoina aikoina", Vikman jatkaa.

Suomessa myytävistä yksittäisistä rahastoista Lipperin sai kolme: Euro Yrityslaina Plus -rahasto palkittiin sarjansa parhaana sekä kolmen että viiden vuoden tuoton perusteella. Lisäksi viiden vuoden ajanjaksolla palkittiin vakaata tuottoa kaikissa markkinaolosuhteissa tavoitteleva Nordea Alpha 10 MA sekä kymmenen vuoden jaksolla Nordea Latinalainen Amerikka -osakerahasto.

"Olemme myös rahastokohtaisista palkinnosta todella iloisia. Arvostettu ulkopuolisen tahon antama tunnustus on hyvä osoitus johdonmukaisen työmme onnistumisesta", Vikman korostaa.

 

Palkitut Nordean rahastot

Nordea Euro Yrityslaina Plus sijoittaa sellaisten eurooppalaisten yritysten lainoihin, joille hyväksytyt luottoluokittajat ovat antaneet matalan luokituksen.

Nordea 1 - Alpha 10 MA sijoittaa globaalisti eri omaisuuslajeihin sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä ja käyttää sekä suoria sijoituksia että johdannaisia.

Nordea 1 - Latinalainen Amerikka sijoittaa Latinalaisen Amerikan, pääasiassa Meksikon ja Brasilian, osakemarkkinoille.

Nordea Euro Yrityslaina Plus -rahastoa hallinnoi Nordea Funds Oy, joka on Suomeen rekisteröity rahastoyhtiö. Nordea 1 - Alpha 10 MA -rahastoa sekä Nordea 1 - Latinalainen Amerikka -rahastoa hallinnoi Nordea Investment Funds S.A., joka on Luxemburgiin rekisteröity rahastoyhtiö.

Lue lisää Rahastot Nyt -palvelusta.

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?