sol paneler

Nordean rahastojen vastuullisuusprosessi taas Euroopan paras

Kansainvälinen julkaisu Capital Finance International (CFI) palkitsi Nordea Asset Managementin jälleen tänä vuonna työstä ESG-painotteisten sijoitusmallien parissa.

Vastuullinen sijoittaminen
Eurooppa

Mikä CFI?

CFI on brittiläinen lehti, joka käsittelee taloutta, rahoitusalaa ja teollisuutta. Lehti julkaistaan painettuna versiona ja sähköisesti osoitteessa www.cfi.co. Lehti jakoi palkinnon parhaasta ESG-prosessista ensimmäisen kerran vuonna 2014. Aikaisemmin on korostettu hyvää hallintotapaa, mutta koska CFI tarkastelee ehdokkaita nimetessään yhä enenevässä määrin ESG-asioita, on nyt päätetty jakaa palkinto vain ESG-näkökulman toteutuksesta. CFI-raati valitsee joka vuosi voittajan nimetyistä ehdokkaista.

Vastuullista sijoittamista jo toista vuosikymmentä

Pohjoismaissa Nordea oli yksi ensimmäisten joukossa, joka allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI) ja sitoutui analysoimaan kaikki sijoituskohteet ympäristö- ja yhteiskuntavastuun sekä hallintotapaan liittyvien tekijöiden näkökulmasta. Perusteelliset ESG-analyysimme toimivat asiakkaille takeena siitä, että he voivat sijoittaa hyvällä omallatunnolla. Ne myös lisäävät mahdollisuuksia parempaan tuottoon pitkällä aikavälillä.

Nordea sitoutui YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin jo yli kymmenen vuotta sitten. CFI korostaa, että Nordean vastuullisen sijoittamisen tiimi on yksi Euroopan suurimmista, monimuotoisimmista ja proaktiivisimmista. Talouslehti antaa kiitosta myös aktiivisuudesta, jolla Nordea tarjoaa pitkällä aikavälillä sijoittaville asiakkailleen rahastoja, joissa ESG-asiat huomioidaan erityisen hyvin.

CFI:n palkinnon myötä on selvää, että emme vain täytä velvollisuuksiamme, vaan olemme yksi vahvimmista toimijoista tällä saralla.

Hups! Jos haluat nähdä tällaista sisältöä, hyväksy ensin Nordean markkinointievästeet .

Paljon on tapahtunut sen jälkeen kun Nordea Asset Management allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet vuonna 2007. Tällä videolla kerromme kymmenestä vuodestamme vastuullisten sijoitusten parissa.

 

 

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?