Uusi, joustava korkorahasto
Kirjoittanut:
Annika Hagstedt

Joustava korkorahasto

Nordea Flexible Fixed Income Fund -rahasto pystyy luovimaan miinuskorkoisilla markkinoilla ja suojautumaan mahdollisten koronnostojen aiheuttamaa levottomuutta vastaan. Rahastoa hoitaa Nordean palkittu Multi Asset -tiimi.

Maailmanlaajuinen
Korot
Karsten Bierre
Karsten Bierre
Nordea Flexible Fixed Income Fund -rahaston salkunhoitaja

Korkomarkkinat ovat ajautuneet ristiriitaiseen tilanteeseen. Toisaalta lyhyille korkotuotteille on vaikea saada tuottoa, sillä korot ovat painuneet hyvin matalalle tasolle. Toisaalta taas riskinä on, että korkoja nostetaan odotettua useammin ja enemmän, mikä taas johtaisi pitkien korkoinstrumenttien kurssitappioihin. Tässä haastavassa ympäristössä korkorahastojen salkunhoitajat yrittävät saada aikaan tuottoa ja samalla pitää riskit hallinnassa. 

Nordea Flexible Fixed Income Fund -rahasto on perustettu tähän tarpeeseen. Rahasto on perinteistä korkorahastoa monipuolisempi, ja se voi sijoittaa esimerkiksi valtionlainoihin, yrityslainoihin, kehittyville markkinoille ja eri valuuttoihin. Rahaston salkunhoidon perusajatuksena on rakentaa erilaisista korkoinstrumenteista koostuva salkku. Näin riskiä voidaan hajauttaa ja silti samalla säilyttää haluttu kokonaisriskitaso. Rahasto voi sijoittaa korkotuotteisiin maailmanlaajuisesti.

– Rahastossa tasapainotetaan riskiä sen sijaan, että sijoituksia tehtäisiin makrotalouden näkemyksen perusteella. Makrotalouden kehityksen ennustaminen on vaikeaa. Jos vallitsevassa korkoympäristössä veikkaa väärin, voidaan vaarantaa  pääoman säilyttäminen, mikä on koko rahaston painopiste. Rahastoon on sen sijaan valittu sijoituksia, jotka pääosin perustuvat omaan analyysiimme pitkän aikavälin odotetusta tuotosta ja riskistä. Sijoitamme yksinkertaisesti tuotteisiin, joiden riskikorjattu odotettu tuotto on paras mahdollinen. Eri strategioiden jakauma optimoidaan tappioriskin minimoimiseksi, salkunhoitaja Karsten Bierre sanoo.

Karsten Bierre on aikaisemmin työskennellyt taloudellisten analyysien ja korkostrategioiden parissa. Hän on toiminut korkorahastojen salkunhoitajana Multi Asset -tiimissä lähes kymmenen vuoden ajan. 

– Rahaston perusajatuksena on valita erilaisia korkotuotteita eri puolilta maailmaa. Tavoitteena on, että sijoitukset yhdessä tuottavat positiiivisesti monissa erilaisissa markkinaympäristöissä. Tämä tavoite edellyttää tietysti, että meidän täytyy käyttää vaihtoehtoisia strategioita, kuten sijoittaa pitkiin ja lyhyisiin valtionlainoihin, yrityslainoihin ja valuuttoihin. Rahastolla on toki muutamia rajoituksia, joiden vuoksi salkun korko- ja luottoriski on aina kokonaisuudessaan pitkä, Karsten jatkaa.

Vuoden Multi Asset -tiimi hoitaa rahastoa

Nordean Multi Asset -tiimi on saanut vuosien varrella useita erilaisia palkintoja.

– Palkinnot ovat ilman muuta olleet tunnustuksia koko 40-henkiselle tiimillemme siitä kovasta työstä, jota teemme salkunhoidon parissa. Ne ovat tulosta eri sijoitusstrategioiden analysoimisesta ja luomisesta useiden vuosien ajalta. Olemme onnistuneet täyttämään monien erilaisten rahastosäästäjien tarpeet ja riskimieltymykset. Vuosien mittaan olemme olleet uskollisia sijoitusfilosofiallemme ja olemme aina asettaneet riskien kurissa pitämisen korkean tuoton edelle. Tuloksena on ollut houkutteleva tuotto tasapainoisella riskillä, Karsten toteaa.

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?