Loading

0:00/0:00

Saastuttavaa parantamista

Intialaiset kemiantehtaat on nykyään länsimaisen lääketeollisuuden johtavia tavarantoimittajia. Liian usein käy ilmi, että nämä yhtiöt laiminlyövät niin ympäristövastuunsa kuin liiketoiminnan etiikan. Minidokumentti Nordean vastuullisen sijoittamisen tiimin kenttävierailusta Intiaan näyttää laiminlyöntien synkät seuraukset.

Vastuullinen sijoittaminen

Intian Hyderabad on yksi maailman saastuneimmista alueista ja tavanomainen kaatopaikka monille länsimaisten lääkeyhtiöiden alihankkijoille.

Sasja Beslik, vastuullisen sijoittamisen johtaja Nordean varallisuudenhoidosta matkusti alueelle kuvatakseen oheisen filmin ja lisätäkseen keskustelua alueen ympäristöolosuhteiden parantamiseksi. Filmi esitettiin eräälle lääkeyhtiölle, jotta voitiin osoittaa, miten yhtiön alihankkijoiden toiminta vaikuttaa paikallisen yhteisön elämään.

– Näin voimme saada yhtiön painostamaan tavarantoimittajiaan parantamaan vaarallisen jätteen käsittelyä. Jos he eivät suostu kuuntelemaan meitä, voimme ottaa asian esille yhtiökokouksessa. Jos sekään ei auta, voimme myydä omistamamme yhtiön osakkeet, toteaa Beslik.

Katso mielenkiintoinen minidokumentti (9,23 min) yläpuolella.

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?