Palkinnot
Kirjoittanut:
Outi Rönnqvist

Onneksi olkoon Säästäjän rahastot!

Thomson Reuters on tänäkin vuonna palkinnut Nordean Säästäjän rahastot Lipper-palkinnoin. Säästö 25-, Säästö 50- ja Säästö 75 -rahastojen saamien palkintojen taustalla on rutkasti johdonmukaista pohjoismaista tiimityötä ja sama pitkäaikainen salkunhoitaja.

Näytä lisää:
Säästäminen
Tuomo Mattila
Tuomo Mattila

Lipper Fund Awards -palkinnot myönnetään eri puolilla maailmaa rahastoille, joiden tuotto on sen saavuttamiseksi otettuihin riskeihin nähden ollut pidemmällä aikavälillä parempaa kuin muiden samankaltaisten rahastojen. Sarjojensa parhaina palkitut Säästö 25, Säästö 50 ja Säästö 75 -rahastot ovat yltäneet parhaaseen riskikorjattuun tuottoon viimeisen viiden vuoden aikana. Lisäksi Säästö 50 palkittiin 10 vuoden tarkastelujaksolla parhaiten kehittyneenä rahastona. Kaikkia Säästäjän rahastoja hoitaa Tuomo Mattila.

Tuomo, onnittelut tunnustuksesta. Mikä on mielestäsi tärkein syy näiden rahastojen jatkuvaan menestykseen?

Kiitos! On tietenkin aina hienoa saada tunnustusta työstään, koska se on merkki siitä, että tiimimme on onnistunut tehtävässään. Erityisen mukavalta tuntuu kymmenen vuoden kehityksen perusteella saatu palkinto, joka osoittaa että työmme on kantanut hedelmää myös hyvin erilaisissa markkinatilanteissa. Toivomme tottakai, että myös rahastojen sijoittajat ovat tyytyväisiä työhömme. Meihin luotetaan, ja teemme parhaamme, jotta tuotto olisi mahdollisimman hyvä.

Saatte palkinnon parhaasta tuotosta riskiin nähden pitkällä aikavälillä. Miten se saadaan aikaan?

Yksi keskeinen syy hyvään tuottoon riskiin nähden on rahastojen pitkäaikainen koostumus. Olemme myös onnistuneet jo lyhyemmän aikavälin omaisuuslajipainotuksissamme. Menestykseen vaikuttaa myös jatkuvuus salkunhoidossa. Kehitämme tietenkin salkunhoitoa ja teemme tarvittaessa parannuksia, mutta pitkällä aikavälillä sijoitusfilosofiamme on säilynyt ennallaan. Lisäksi rahastoja on jo pitkään hoitanut sama kokenut salkunhoitotiimi. 

 

Mikä on mielestäsi suurin etu yhdistelmärahastoon säästämisessä?

Vaivattomuus! Kun on tehnyt tärkeän päätöksen ja valinnut omiin tavoitteisiin sopivimman rahaston, ei tarvitse huolehtia markkinakehityksestä tai salkun painotuksista. Se on meidän tehtävämme. Huolehdimme, että rahaston korko- ja osakesijoitusten jakauma on paras mahdollinen, ja että sijoitukset on hajautettu sopivalla tavalla osake ja korkomarkkinoille. Säästäjän rahaston kautta ihmiset saavat helposti yhdellä rahastolla tehokkaasti hajautetun ja monipuolisen sijoituksen.

Miten Säästäjän rahastoja hoidetaan jatkossa?

Noudatamme salkunhoidossa sijoitusprosessia, jossa osakkeiden osuutta rahastossa, korko- ja luottoriskiä sekä osakemarkkinapainotuksia muutetaan järjestelmällisen prosessimme ja näkemyksemme mukaisesti. Prosessi on vuosien saatossa osoittautunut varsin toimivaksi, joten se toimii myös jatkossa Säästäjän rahastojen perustana.

Mikä Lipper-palkinto?

Kansainvälisesti arvostettu Lipper-palkinto perustuu samankaltaisesti sijoittavien rahastojen vertailuun kolmen, viiden ja kymmenen vuodon tuottojen perusteella. Lipper-palkintoja jaetaan vuosittain parhaille rahastoille yli 20 maassa, mm. USA:ssa , Aasiassa ja Euroopassa . Lipperin omistaa Thomson Reuters, yksi maailman suurimmista uutistoimistoista.

Lisätietoa Nordean Säästäjän rahastoista saat Rahastot Nyt -palvelusta.