tablet

Näin äänestimme yhtiökokouksissa

Nyt voit katsoa, miten Nordea Funds on käyttänyt äänioikeuttaan yhtiökokouksissa. Voting Portalin ansiosta kuulumme ensimmäisiin suuriin pohjoismaisiin rahastoyhtiöihin, jotka julkistavat, miten ovat äänestäneet.

Näytä lisää:
Aktiivinen salkunhoito
Erik Durhan
Omistajaohjauksesta vastaava johtaja, Nordea Funds

Yhtiökokouksissa äänestäminen on tärkeä osa Nordea Fundsin työtä aktiivisena omistajana. Yhtiökokous on yhtiön korkein päättävä elin ja äänestystulokset ratkaisevat usein yrityksen tulevan suunnan.

Äänestämme yli 400 yhtiökokouksessa joka vuosi. Usein Nordean rahastoyhtiön edustaja osallistuu yhtiökokoukseen. Muussa tapauksessa äänestäminen tapahtuu valtakirjalla, jolloin äänet lähetetään etukäteen yhtiökokoukseen paikan päällä rekisteröitäviksi.

– Aktiivisina omistajina haluamme toimia läpinäkyvästi. Sen takia Voting Portalin käyttöönotto on meille iso juttu. Haluamme kiinnittää rahastojemme osuudenomistajien huomion siihen, miten äänestämme, koska heitähän me edustamme yhtiökokouksissa, sanoo Nordea Fundsin omistajaohjauksesta vastaava johtaja Erik Durhan.

Voting Portalissa on helppo tehdä yhtiöhakuja ja tarkastella, miten Nordea Funds on niiden kokouksissa äänestänyt. Portaalia päivitetään jatkuvasti ja vanhimmat tiedot ovat vuodelta 2016.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että aktiivinen omistajuus on ratkaisevan tärkeää vastuullisen tuoton luomisen kannalta. Sen takia haluamme näyttää, miten toimimme käytännössä, Erik sanoo.

Katso Voting Portalista, miten Nordea Funds on äänestänyt.

Nordea Funds noudattaa äänestyskäyttäytymisessään Nordean omistajaohjauksen periaatteita. Äänestämisen lisäksi Nordean omistajaohjauksen ja aktiivisen omistajuuden keinoja ovat osallistuminen nimitysvaliokuntien työhön, vuoropuhelu ja vaikuttaminen yhtiöihin, joihin Nordean rahastot ovat sijoittaneet.