Loading

0:00/0:00

Kenttäkäynti – kaivosyhtiö, jossa on tähtiainesta

Nordean vastuullisen sijoittamisen tiimi on matkustanut Chileen tutkiakseen olisiko kaivosyhtiö Antofagasta sopiva sijoituskohde Kehittyvät Tähdet –rahastolle.

Kuparia tarvitaan useilla teollisuuden aloilla ympäri maailmaa. Se on myös tärkeä raaka-aine uusituvassa energiassa, sähköautoissa ja ympäristöystävällisessä rakentamisessa. Kaivosteollisuus vaatii kuitenkin vettä ja energiaa. Lisäksi toiminta on pyrittävä järjestämään turvallisesti ja yhteistyössä paikallisyhteisöjen kanssa.

Nordean vastuullisen sijoittamisen tiimi matkusti Chileen Antofagastan kuparikaivokselle. Antofagasta on yksi Nordean Tähtirahastojen mahdollisista sijoituskohteista. Matkallaan tiimi tutustui 1,7 km syvään ja 3,5 km leveään Los Pelambresin kaivokseen, joka sijaitsee Coquimbon hallintoalueen vuoristossa, sekä Centinelan kaivokseen maailman kuivimpiin alueisiin kuuluvassa Chilen pohjoisosassa.

-Matkamme avulla voimme tarjota sijoittajille tarkempia tietoja tilanteesta paikan päällä ja ymmärtää yhtiötä ja sen sidosryhmien tilannetta paremmin. Tällaista tietoa ei voi lukea yritysvastuuraporteista, sanoo Hetal Damani vastuullisen sijoittamisen tiimistä.

Innovaatioita ja valoisia tulevaisuuden näkymiä

Kenttäkäynti Antofagastan kaivoksille osoitti, että yhtiö hyödyntää innovatiivisia ratkaisuja varmistaakseen työntekijöiden turvallisuuden ja suojellakseen ympäristöä. Yhtiö myös tekee yhteistyötä paikallisyhteisöjen kanssa.

Koska kuparin kysyntä on kasvanut, pitää salkunhoitaja Jorry Nøddekær yhtiötä kiinnostavana ja ajankohtaisena sijoituskohteena.

Katso yllä oleva video kenttäkäynnistä asiantuntijalausuntoineen

 

 

Tämän artikkelin tarkoitus on antaa yleistä tietoa, eikä se ole ostosuostitus tai korvaa yksilöllistä sijoitusneuvontaa.