Mexico 2016
Kirjoittanut:
Jens Møller-Madsen

Kehittyviä Tähtiä hoitaa nyt uusi tiimi

Maaliskuussa Nordean Kehittyvät Tähdet -rahasto sai uuden, Juliana Hansvedenistä ja  Emily Leveillestä muodostuvan salkunhoitotiimin. Sekä Juliana että Emily ovat osallistuneet Kehittyvien Tähtien salkunhoitoon jo aiemmin ja aikovat jatkaa rahaston menestyksekkääksi havaittua sijoitusstrategiaa. 

Osakemarkkinat
Aktiivinen salkunhoito
ESG
Näkemys
Salkunhoitaja, Kehittyvät Tähdet
Salkunhoitaja Emily Leveille
Emily aloitti Nordeassa 2015. Hän on aiemmin työskennellyt Washington DC:ssä Ashmore Groupille ja Frontier Strategy Groupille.

- Meille on ensiarvoisen tärkeää, että yritykset ottavat vastuun liiketoimintamallistaan ja yritysvastuuasioistaan, sanovat Emily ja Juliana päättäväisesti.

Kehittyvät Tähdet sijoittaa kehittyville markkinoille yhtiöihin, joilla on hyvät kasvumahdollisuudet ja jotka suhtautuvat kestävästi ympäristöön, yhteiskuntaan ja liiketoiminnan eettisiin kysymyksiin, nk. ESG-kriteereihin.

2017 oli rahastolle vahva vuosi, rahasto tuotti lähes 30 %. Vaikka rahaston tuotto ei tänä vuonna ole yltänyt vastaaviin lukemiin, suhtautuu salkunhoito luottavaisesti myös tulevaisuuteen.   

- Pitää paikkansa, että rahasto ei tänä vuonna ole tuottanut odotetusti. Siksi olemme tehneet salkkuun muutoksia, joiden tuloksia alamme nyt nähdä, Juliana kertoo.

- Olemme esimerkiksi korvanneet sijoituksemme riskiprofiililtaan heikkoon State Bank of Indiaan pitkässä juoksussa paremmat tuottomahdollisuudet mielestämme tarjoavalla HDFC Bankilla, joka on  yksi Intian suurimmista pankeista, Emily selvittää.

Salkunhoitaja, Kehittyvät Tähdet
Salkunhoitaja Juliana Hansveden
Juliana on työskennellyt Nordeassa vuodesta 2014. Tätä ennen hän oli salkunhoitajana eläkerahasto AP 1:ssä sekä BlackRockilla Lontoossa.

- Mielestämme salkussamme on vahvoja yhtiöitä, joilla on kaikki edellytykset hyvään tuottoon tulevina vuosina, salkunhoitajat summaavat.

Pitkäaikaiset trendit tukevat kasvua

Juliana ja Emily näkevät, että pitkäaikaiset trendit kuten kestävä kehitys yhdessä teknologisen kehityksen, demografisten muutosten ja globalisaation kanssa tulevat tukemaan johtavien yritysten kasvua kehittyvillä markkinoilla.

- Johdonmukainen työ yritysvastuuasioissa tulee ratkaisemaan yritysten mahdollisuuden tarjota hyvää tuottoa jatkossa, he toteavat.

 

 

 

Kehittyvät Tähdet on osa tähtirahastojen perhettä 

Nordean Tähtirahastot sijoittavat yhtiöihin, joiden riskienhallinta on tehokasta ja jotka ottavat ympäristöön, ihmisoikeuksiin, työoloihin ja liiketoiminnan etiikkaan liittyvät riskit ja mahdollisuudet erinomaisella tavalla huomioon toiminnassaan.

Lue lisää Nordean Tähtirahastojen perheestä

 

Nordea 1 - Kehittyvät Tähdet -rahastoa hallinnoi Nordea Investment Funds S.A., jonka kotipaikka on Luxemburg.

Funds Magazinella on nyt oma sovellus - hae se täältä!

MyInvest-sovellus tarjoaa suomalaisille sijoittajille ajankohtaisia juttuja rahastoista, sijoitusmarkkinoista ja kestävästä säästämisestä.

Oletko valmis sukeltamaan sijoittamisen kiehtovaan maailmaan?